my All : Him

mY All : Him
The woNderful pEople who pickEd up mY piEces and Glued it bAck wiTh tEnder loVing-cAre,pAtieNce and uNconDitionaL lovE,,.

Saturday, June 18, 2011

PertemuAn meNjadi KenanGan

In The Name of Allah.
Salam'Alaik..

bukak video ny kasi feel cket..


Da lame rasanya tak bukak blog ny,,..ahaha,,,.aku rasa tiap kali posting at cny mesti aku tulis "da lame rasanya tak bukak blog ny" ahaha,,.
biase la,,.da bz tahap giga bite da ny..

Actually I was High on my feeling right now..
Semalam merupakan hari menangis sedunia..
I don't know why sedih sangat tapi memang rasa sedih tu tahap langit ketujuh..

Sebenarnya,semalam baru dapat tahu bahawa sahabat seperjuangan aku NORAZIAH BINTI JAMINGAN akan meninggalkan kami yang berada disini..
Dia dapat tawaran lain (SPA) yang InsyaALLAH lagi baik dari tempat ny..
Pada mulanya aku rasa tempat ny which means Universiti of Malaya ny lagi baik dari tempat yang ditawarkan baru-baru ny kepada Azie,,..
Tapi bila fikir-fikir kan balik aku rasa tawaran tu lagi baik dari tempat ny..


yang tak pakai spek tu la azie..sebelah die tu fara,orang yang paling sedih bila azie nak pergi..,


Aku tahu dia seorang yang tabah dalam menjalani liku-liku kehidupan,
Aku dapat rasa yang dia pikul tanggungjawab yang sangat berat dalam keluarganya..
Dan aku faham sebab apa dia pilih spa rather than stay study at UM walaupun orang lain ada yang berkata UM is mostly deep better than tawaran spa tersebut..,,
Takpe azie,biar la ape orang lain nak kate,yang nak belajarnye ko kan??


My beloved..


Dah setahun aku kenal dye..
Sejak dari semester satu berkongsi masalah,berkongsi cerita,sama-sama sedih,sama-sama gembira,sama-sama buat hal,,..
It's not easy to forget those thing that I've got through with her..,,

And till now on,she is leaving me..
How sad..,,



Kepada Azie,aku takde kata-kata Indah untok ko,yang aku ade hanya ayat sendiri yang tak berapa nak Indah..

Pergilah laksanakan tanggungjawab ko sebagai anak yang solehah..,,
Tolong keluarga ko,,..
Jangan Hancurkan harapan mereka,,.ur mom,ur dad,ur brothers,,..ok???

Aku harap ko at sane tak akan lupakan aku n kawan-kawan yang lain..,,
Aku harap ko tak tinggalkan segala ilmu yang kita pelajari at sini..,,
Kalau nak buat sumthing tu pk lu baik buruk,pk mak n ayah ko..,,
Kekalkan nilai-nilai Murni yang dapat ko kutip masa kat Bumi tarbiah ny..,,
Jangan tinggal solat,buat yang wajib jangan lupa hias kan dengan yang Sunat..,,
Betulkan niat nak belajar which is kerana ALLAH..,,
Lastly..,,aku sayang ko,,..

p/s : aku sedih sangat ny,,..tak taw nak ckp pew lagi,,.~~




6 comments:

Nur Nasuha said...

Mazni, ak pon sedih gak,...kite same2 doakan azie smoga dye berjaya kt sane, insyaAllah,..

Nur Nasuha said...

Mazni, kite doakan azie berjaya walau kt mane pon dye stdy,..insyaAllah,..

Nur Nasuha said...

Maz, kite doakan azie berjaya kt sane,..insyaAllah,..

shahjiehan said...

tahniah! wah maz pakai tudung bulat eh!

MiSs tEa said...

kita sama2 doakan azie trus sukses walau kt mana pun dia berada.. insya Allah :)

mazNi mAz said...

Nasuha : InsyaALLAH,,..she will..,
Shah : ler,,..orang cite bnde lain dye komen bnde lAin,,..haha,,.
Miss tea : emm btOl tu..,,May ALLAH bless hEr..,,~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...