my All : Him

mY All : Him
The woNderful pEople who pickEd up mY piEces and Glued it bAck wiTh tEnder loVing-cAre,pAtieNce and uNconDitionaL lovE,,.

Wednesday, May 18, 2011

~SweeT Wedding Tale~

In The Name Of ALLAH,..
Salam A'laik,,.~~
Saje nak kongsi Video tentang Perkahwinan ny,,..
If  i'm not Mistaken msty da ramai yang da tengok video ny kan??
Walaupun da ramai tengok video ny,,..saje nak letak jugak kat blog sendiri supaya terkesan kat hati..,,

Msty ramai yang m'impikan Hari Perkahwinan sendiri sebegini..,,
tak ketinggalan aku,,..aku pown impikan perkahwinan sebegini,,.~~
InsyaALLAH perkahwinan seperti dalam video ini yang sebenarnya yang digariskan oleh Islam,,.
Dalam Video ny terserlah Muasofatul Muslim Pengantin perempuan tersebut..,

video


p/s : "....Vile woman are for vile men,and vile men are for vile woman.Good woman are for good men,and good men are for good woman...." - An-Nur : 26


Wednesday, May 11, 2011

~My kiNda IntErest~

In The Name of ALLAH..
Salam 'Alaik,,.

Masuk hari ny da 2 minggu aku biarkan blog ny tak bersentuh,tak berpenghuni,dan segala 'TAK' yang ade kat dalam dunia ny,,.
Biasa la sekarang ny on mood i'm-finding-solace-in-my-own-iron-jail-so-please-stay-outta-my-way..
haha,,.

MySpace

Actually I was high on my kinda comics,novel,movies and my sports..bak kata my mom "dah naik hantu"
Disebabkan bende2 tu semua,boleh plak lupe dengan blog sendiri..,,haha,,..
My bad..

ny nak cite cket la pasal my kinda comic..,,
kalau comic aku prefer Detective conan..,,biasa la,,.kalau da detektif conan uh memang da common da dengar cite pasal pembunuhan..,,that was awesome!!
Aku suka kes yang berkaitan dengan pembunuhan ny,,..
Bukan suka membunuh,tapi memang suka!!*Evil laugh
That's my hobby,..,
If you don't know me well,,..you might have thought that i love murder,,..
MySpace
ok,,.agak hiperbola,,..

haha,,..tak la,,.bukan suka membunuh,,..tapi suka cara the criminals tu wt pembunuhan sampai polis tak jumpa pown evidence yang boleh membantu..,,
Creative and Interesting!!!
Pandai diorang sembunyikan semua alibi yang ade..,,
Korang ingat tak dengan my past post yang ade sebut bahawa 'SYAITAN ITU KREATIF'
sendiri mau ingat ea pada semua criminals,,.

Meh review cket komik Detektif conan tu,,.


ini antara komik2 yang aku dah baca..,,


Yang kecik tu la detektif conan,,.

Ok bukan nak cite pasal conan pown,,Actually my kinda Interest is about forensics.,..
Fit what dengan komik detektif conan tu,,.~~
Forensik science ny memang Interesting..,,
Which part the most???
ny nak cite la ny,,..

My ambition bile dah besar nanti is to be a Forensic Analyser,,..
Since i was Thirteen,,..
Ramai orang kata jadi forensik ny tak elok..,,sebab ape??
"Sebab keje die menyeksa mayat aje..,bedah mayat la,,..rendam mayat dalam asid la,,..
tak ke menyeksa namanya tu,,..ish2,,..berdosa mak oi!!"

Bukan la,,..tu semua hanya thought masyarakat zaman sekarang je,,..thought yang dah jd norm among masyarakat sekarang ny,,..
Don't narrow our mind la,,.
Mulanya memang keliru cket tentang tu,,.
Ape ny!!!Suspen je lorh,,..

MySpace

Tapi when I was Seventeen,,..
Baru la terbuka hati nak tanya seorang ustaz kat sekolah 'bout forensik ny,,..
Namanya Ustaz Ahmad Syauqi..,My Arabic language teacher..,
Ustaz kata depends la,,..Tak salah kalau nak jadi forensic ny,,..Kalau ade orang tu mati dibunuh mesti la kita nak cari ape sebab die dibunuh,,..mesti nak cari peninggalan cap jari pembunuh,alat yang digunakan untuk membunuh and whatsoever la,,.
kalau orang tu mati tapi takde kecederaan,,..
mesti la keje Forensik tu bedah untuk mencari sebab kematian,,..
Semuanya nak cari kebenaran,,..
Dalam islam pun menyuruh umatnya untuk mencari kebenaran..,,

Lepas tu,,..aku pown Continued on my ambition la,,.Which is Crime Laboratories at Police Department.,,.da memang minat,,.
I'm having Interest in murder cases,Investigation,crime scene,forensic lab,Identify fingerprints,blood spatter,weapons,post-mortem and coprse of course,,..hehee,,.~
Yang best nyer.,,,time Master nnti ade belajar pasal Weapons of Mass Destruction,,.
Wah,,..
Start la google pasal forensik segala bagai,,..
dan hasilnya..,,~~


Dalam bilik mayat,,..


The murdered corpse


Crime scene..,,


Evil murdered case,,..~~


One kind of machine yang detect Fingerprints..,,

Interesting what tengok bende2 macam ny,,..
Kalau dalam forensik,,..Investigation tu penting,,.
Otak kene fikir Out of the box then..,,
Nak tau satu bende tak??sebenarnya jadi forensik ny may become  one of the professional criminal..,,
haha,,.hebat tak??*BWL..,,
MySpace

Special skills yang kena ade at semua forensics scientists ny ialah die mesti good speakers and proficient writers..,,
Sebab In case diorang kena panggil kt Court untuk menyatakan bukti,,..
Besides that,,..
diorang kena ade excellent hand-eye coordination,,..
Forensics scientists ny kena la emo-no dalam kerja b'coz kerja diorang usually in situation that are often stressful..,
MySpace



Niat dihati bile further degree nanti nak amik In Forensics,,.
Memang da minat tahap tak ingat ny,,..
Tapi kalau betul2 nak tu kene ar flying colours dalam All-Kind-of-Science-Subjects..,,
Such as Biology,chemistry,physics,mathematics more or less la,,.*working on it!!
Things're not as simple as they look like..,,

Kalau MUET pulak at least kene ade BAND 3..,,
kalau sky-high lagi bagus,,.
uish,,.memang kena high achievement la,,.
Tak tau la boleh ke tidak,,.
MySpace

That's ain't easy..,,



Bile dengar je macam tu mule la da masuk mode underground,,.
haha,,.
ape lagi,,.sekarang ny la masa nak gerak,,.
Stop Dreaming!!!Start Action!!!
sekarang ny la time to become a hardworking student,,..
Walaupun buat-buat je,,.haha,,.

Sekarang ny my parents pown da taw da yang aku nak jadi forensik,,.
siap bagi support lagi tu,,..
Sekarang ny my work is mesti bersungguh-sungguh dalam pelajaran..,,
Jangan leka..,,
And i must to fulfill my dream..,,
So,kepada sesiapa yang nak jadi forensik,jom la,,..tapi korang tak boleh takut tengok darah la,,..
haha,,.~

Kepada sesiapa yang on perjuangan nak capai cita-citanya,,..
pegang kata-kata ny,,..
Verily after each difficulties,there's a relief

so..,,Fight for ur dream ok!!!

p/s : "The only good is knowledge,the only evil is ignorance"



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...