my All : Him

mY All : Him
The woNderful pEople who pickEd up mY piEces and Glued it bAck wiTh tEnder loVing-cAre,pAtieNce and uNconDitionaL lovE,,.

Wednesday, July 6, 2011

~Experience lecture~

In The Name Of ALLAH,,.
Salam'Alaik,,.

Hari pertama dalam minggu kedua at PASUM ny ade lecture Usus As-syariah..,,
Haha,,.maaf ler da berabad punyer cite baru nak update at cny,,.
haha,,.
Masa tak mengizinkan mata-setiap-masa-depan-laptop,,..
Ahaha,,.biase lah tu..da mula lecture,tuto bagai..,,mane ade over time ngn lovely lappy ny..,,

Ok sambung cite ,,..first day of second week at PASUM ny da ade lecture Usus As-syariah,,..
Firstly lepas lecture Chemistry tros pegi Bilik Tutorial untuk subjek syariah ny la,,.
Masuk Bilik tuto dengan b'semangat nak belajar syariah..,,
huhu,,..nak taw jgk lecturer mane yang ajaw kteowg nnti,,..

Beberapa minit kemudian sorang lecture lelaki masuk..,,
Then,he's Introduce to us 'bout Syariah gune fully arabic language kowt,,.
dye punya sleng arab macam tak pernah dengar jew...
Oh Tidak!!Paham pown setakat angguk2 geleng2 jew,..

Tapi tipu la da bape belas taon blaja arab takkan tak paham satu perkataan pown kan..,,
Mesti la paham,,..sikit2 la,,.
Merangkak nak pahamkan his Talk,,..
haha..,,

Rupa-rupanya,,..while he's introducing himself as well,,..
Baru la dapat tahu yang Lecturer ny berasal dari Yaman..,
huh..,,~~~
International uh..,,


Ny la dye Dr.Abdullah Al-Mikhlafi from Yaman..,,

Mule2 rasa susah cket nak paham la,,..tapi rasa susah tu sebab tak pay attention betul2 kat lecture dye..,,
Tapi siyes la kalau cuba paham kan dari awal lecture dye memang best!!
Rasa macam da duduk kat negara Arab da rasenyer..,,
Ahaha,,..bez!!Interesting!!!Itulah dye bahasa Al-Quran..,,
Bahasa Al-Quran kan Indah..,,
Nak belajar pown senang jew,,..
InsyaALLAH,,..Everything is under His will..,,
Belajar Syariah pown smooth jew fahamnya..,,

Kepada Sahabat-sahabat APIDS,,..
Teruskan Perjuangan Kalian ye..,,
Bahasa Arab Bahasa Al-Quran,,..
Bahasa utama..,,


Sampai sini la kowt post ny,,..
InsyaALLAH kalau ade lagi,aku post lagi,,..


p/s : Tuntutlah Ilmu dengan HATI yang IKHLAS,,.InsyaALLAH,ALLAH permudahkan jalan..,,
        May ALLAH bless!!






4 comments:

shahjiehan said...

syukur la mazni dpt paham sikit2..

klo sj, lgi la lgsg x phm..sob3

mazNi mAz said...

haha,..ala xpEw,,.InsyaALLAH,,,.sj taw ckeT2 tu,,..~~

shairazi sharizan said...

dia guna arab ape?

mazNi mAz said...

ntah la,,..xpasTi,,..arAb yAman la kowT,,..xpasTi,,..la Adri,,.MasyaALLAH,,.~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...