my All : Him

mY All : Him
The woNderful pEople who pickEd up mY piEces and Glued it bAck wiTh tEnder loVing-cAre,pAtieNce and uNconDitionaL lovE,,.

Sunday, March 13, 2011

Apa Saya Patut Buat???

In the name of ALLAH..

COBAAN SUARE!!COBAAN SUARE!!
EHEM!!,,

Hari ny da masuk 4 hari da peperiksaan akhir semester 2 ny lepas..
Tapi tak bermakna buku pown kena lepas sekali..keh keh..
kalau buku pown lepas sekali..
Alamatnya..
kena la aku sediakan telinga ny untuk dijadikan tempat untuk akak2 n mak aku babble at aku kasi sedaw cket bahawa ilmu itu bekalan di masa akan datang..
ahaha..
Pemalas kowT..

ok..stop part uh..
masuk maudhu' baru..hehehe..,
kira-kira 6 bulan yang lalu..aku pegi ar jalan-jalan kat shopping complex..
tengah jalan-jalan tu tetiba fon aku berbunyi..
'KRING!!!KRING!!!
ahaha...sori la klasik cket kowt bunyi dye..
time aku tga angkat fon uh..sekalian umat manusia pandang at aku..
(ceh!!takde ar sume yang pandang,tapi nisbah yang pandang uh lagi ramai dari nisbah yang tak pandang tu..dan yang pandang tu pulak buat la diowg punyer pandang pelik tu..)

Punya la lame diorang pandang..
Gerun pulak aQ dibuatnya..
huish..aku ny da salah masuk time-warp kew??
Rupenye,,haish..diowg pandang fon aku..
taw la fon aku lawa..tak payah la nak terkejut bila pandang tu..


*abaikan jew kowt novel kat bawah tu..

Ha...kan aku da kate..cantikkan fon aku??
kenape??mesti korang jeles kan??haha..
fon ny da byk berjasa pada aku..da byk tolong aku time aku susah..fon ade aje sentiasa time aku senang atau susah..cuba bayangkan betapa sakitnya hati ini bila orang lain yang mengerti nilai fon ny kutuk fon yang indah ini??
emm,,..biar lah diorang..
'Mulut tempayan boleh ditutup,tapi mulut manusia susah kita nak tutup'
nak buat camne..
pastu aku terus la berjalan ke kedai telekomunikasi yang ade dekat-dekat dengan tempat tu..
tiba-tiba hati aku ny terfikir bende yang jahat pulak,..,kehkehkeh..
aku nak beli fon baru..
cantik betul fon tu..
tengok sekali da berkenan..

Canti tak fon ny??
cantikkan?? Fon ny Nokia 6700 slide..

Canti memang cantik...Tapi harga die lagi cantik..
harga die ade 3 angka jew tak banyak..tapi bermula dengan nombor 5..and above..
huh!!bagi korang yang bace ny mesti kate Murah jew kowt..,tapi bagi aku la..nak cekaw sampai RM 100 pown susah kowt..

Tapi aku memang minat jiddan dengan fon ny..banyak aplikasi die..
aku rasa aku da simpan keinginan nak memiliki fon ny da lame da..
ape patut aku buat ekh untuk jadikan angan-angan aku tu 1 kenyataan??
supaya bila aku jalan-jalan kat shopping complex uh lagi...
kalau takde sape-sape nak call aku time tu..
aku sendiri akan bunyikan fon aku tu..
dan..
ha..baru diowg taw yang aku ny sememangnya memiliki fon yang setaraf dengan diowg..
ahaha..
Bunyi macam nonsense jew kan??..

Tapi kalau tak dapat sekarang pown takpe..
aku redha..
tapi aku akan berusaha untuk mendapatkan fon tu bila aku da keje n gaji da beribu-ribu nanti..
walaupown time tu da ade fon baru yang lagi canggih dari fon ny..
haha..


p/s : mengisi masa lapang pada petang yang agak boring ny..
       This is how i choose to express my feelings..





6 comments:

shahjiehan said...

oo0o hahaha... takpe2... nnt dah keje.bli la nset lain..yg 1k pon boleh.. yg pnting blajar sungguh2... ok??

jom baca dan komen Orang terkaya di dunia. -Forbes-

shahjiehan said...

buang verification

jom baca dan komen Tutorial

shahjiehan said...

dashboard>setting>fommating>time zone letak GMT+08:00 KL. ok?

PeAcemakEr said...

ok..,thaNkz so muCh coZ bg suppOrt ntok bDk baru cm saYe ny..t kLau dEw yG xbTol,tloNg bg tAw yE..may Allah bLess..

shahjiehan said...

wcome.. sje nk suap kat korang...dulu sj suma cari sendiri... usaha kuat utk buat blog.jgn patah semangat bila ade kutukan yg negatif, jadikan sebagai pembakar semangat.. ok???

good luck...

mazNi mAz said...

ok..,,thaNkz agAin..,,haha..,insyaALLAH ntok bLog ny..bgus ar kLau buaT sNdry..pgAlaman lagi mNdalam..emM..,tD sayE da tRy wt nuffnaNg da..,p sm SumthiNg wroNg kowT..,haha..,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...